maandag 20 oktober 2014

Warme salade met paneer

In het novembernummer van delicious. staat een heerlijk recept voor een salade met paneer. Perfect dus om de paneer die ik gisteren maakte uit te proberen. De linzen uit blik die in het recept vermeld staan heb ik vervangen door gedroogde linzen die ik beetgaar gekookt heb en vervolgens afgespoeld met koud water om te voorkomen dat ze verder na garen.


Nodig:
400 gram paneer (Indiase kaas), in stukjes van 2 cm
1 eetlepel milde currypoeder
80 ml zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 gram bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt  
2 eetlepels mangochutney
1 eetlepel appelciderazijn

100 gram jonge spinazieblaadjes

Bereiden:
Doe de paneer in een kom en schep om met ½ eetlepel van de currypoeder en zout naar smaak.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 minuten, tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart. 
Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 minuten. 
Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 minuten, breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles doorgewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten