Nodig:
400 gram paneer (Indiase kaas), in stukjes van 2 cm
1 eetlepel milde currypoeder
80 ml zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 gram bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels mangochutney
1 eetlepel appelciderazijn
100 gram jonge spinazieblaadjes
Bereiden:
Doe de paneer in een kom en schep om met ½ eetlepel van de currypoeder en zout naar smaak.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 minuten, tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart.
Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 minuten.
Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 minuten, breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles doorgewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten