Vandaag was het tijd voor een vegetarisch gerecht. Pasta moest het worden. Het recept vond ik in het boek van Gino d'Acampo. Wat veel lekkere pastarecepten staan er in dit boek! Voor wie van pasta houd is dit boek een echte aanrader.
Het werd de pasta primavera met lekker veel groenten. Bijkomend voordeel op een doordeweekse avond: het staat binnen 15 minuten op tafel.
Nodig voor 2 personen
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 gele en 1 groene paprika, in blokjes van 1 cm
1 courgette, in
blokjes van 1 cm
0,5 theelepel gedroogde chilivlokken
0,5 eetlepel
tijmblaadjes
165 gram tagliatelle
zout naar smaak
Bereiden
Verhit
de olijfolie in een braadpan op halfhoog vuur en bak hierin de uien,
paprika's en courgette met de chilivlokken en tijm 8 minuten. Schep
de groenten af en toe om met een houten lepel. Voeg zout naar smaak
toe en zet de pan van het vuur.
Kook
intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend
water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
Voeg
de saus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de
smaken zich goed kunnen vermengen.
Schep
de pasta op twee borden en serveer hem direct.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten