maandag 6 april 2015

Tagliatelle primavera

Vandaag was het tijd voor een vegetarisch gerecht. Pasta moest het worden. Het recept vond ik in het boek van Gino d'Acampo. Wat veel lekkere pastarecepten staan er in dit boek! Voor wie van pasta houd is dit boek een echte aanrader.


Het werd de pasta primavera met lekker veel groenten. Bijkomend voordeel op een doordeweekse avond: het staat binnen 15 minuten op tafel.


Nodig voor 2 personen
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 gele en 1 groene paprika, in blokjes van 1 cm
1 courgette, in blokjes van 1 cm
0,5 theelepel gedroogde chilivlokken
0,5 eetlepel tijmblaadjes
165 gram tagliatelle
zout naar smaak

Bereiden
Verhit de olijfolie in een braadpan op halfhoog vuur en bak hierin de uien, paprika's en courgette met de chilivlokken en tijm 8 minuten. Schep de groenten af en toe om met een houten lepel. Voeg zout naar smaak toe en zet de pan van het vuur.
Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
Voeg de saus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Schep de pasta op twee borden en serveer hem direct.



Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten