donderdag 29 oktober 2015

Paprika-venkelsoep

Zaterdags gaan wij met enige regelmaat naar de Utrechtse markt, om vervolgens met veel groente en meestal iets van vis, schaal- of schelpdieren weer huiswaarts te gaan.
Afgelopen keer kwamen mij terug met flink wat knolletjes venkel en rode paprika's. Heerlijk groentes om mee te koken. Dit keer werd het een paprika-venkelsoepje gevonden in een oude 'Foodies'.





Nodig voor 4 kommen:
4 rode paprika's
4 venkelknollen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel gerookte paprikapoeder
500 ml tomatensap
1 groentebouillonblokje (van Cenovis zijn zonder gistextract, verkrijgbaar bij natuurwinkels)
versgemalen zwarte peper
versgemalen chilivlokken
scheutje room

Bereiden:
Was de rode paprika's en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de venkelknollen en snijd ze in dunne plakken. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de paprika circa 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en het gerookte paprikapoeder toe en fruit nog circa 2 minuten.
Voeg de venkel, het tomatensap, het bouillonblokje en 1 liter water toe. Breng aan de kook en kook de soep circa 20 minuten op middelhoog vuur.
Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak met versgemalen zwarte peper.
Voeg voor een beetje pit naar smaak versgemalen chilivlokken toe.
Verdeel de soep over de kommen, giet er een klein beetje room op en serveer.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten