zondag 18 oktober 2015

Stoofvleescurry

Vandaag heb ik bij onze slager mooie runderriblappen gehaald, goed vlees voor een heerlijk stoofpotje. Dit recept komt uit een boekje met Thaise recepten. Als je het gaat maken ruikt het hele huis heerlijk naar alle specerijen die in het gerecht gebruikt worden.
Ik maak altijd wat extra, zodat er een deel in de vriezer kan voor een keer een makkelijke, snelle doordeweekse maaltijd.


Voor 6 personen
5 zwarte kardemompeulen, gepeld
4 kruidnagels
1 theelepel zwarte peperkorrels
1¼ theelepel chilipoeder
1 eetlepel gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels garnalenpasta
1 eetlepel citroensap
3-4 eetlepels plantaardige olie
2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst
stukje gemberwortel van 3 cm, fijngehakt
1 kg runderstooflappen, in blokjes gesneden
2½ dl rundvleesbouillon
2 vleestomaten, in plakken gesneden
2 laurierblaadjes
1½ theelepel zout
2½ dl dikke kokosmelk
2 verse rode chilipepers, fijngehakt

Bereiden:
Wrijf kardemom, kruidnagels, peperkorrels, chilipoeder, koriander en komijn in een vijzel fijn. Roer dit mengsel met garnalenpasta en citroensap tot een pasta.
Verhit de olie in een wok of grote braadpan en bak uien, knoflook en gember hierin circa 3 minuten op middelhoog vuur. Neem de ingrediënten met een schuimspaan uit de wok en zet ze even apart.
Doe het vlees in de wok en bak dit mooi bruin.
Voeg bouillon, plakjes tomaat, laurier en zout toe. Laat alles zonder deksel op de wok sudderen tot de vloeistof is opgenomen.



Roer het uimengsel en de pasta erdoor en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Voeg 1¼ dl water toe en kook op hoog vuur tot het water is verdampt.
Voeg de kokosmelk en circa 2½ dl water toe. Dek de wok af en laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is.

Voeg tot slot de chilipepers toe.

Serveer met pandanrijst en een lekkere komkommersalade.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten