vrijdag 3 februari 2017

Oosterse garnalen met mie

Lekker Oosters gerecht, met een frisse bite door de radijs.

Nodig voor 2 personen:

2 eetlepels pinda's
2 eetlepels sesamzaad
1 rode Spaanse peper
3 cm verse gemberwortel
2 lente-uitjes
bosje verse koriander
2 tenen knoflook
200 gram eiermie
200 gram grote rauwe garnalen
75 gram taugé
1 limoen
6 radijsjes
2 eetlepels sesamolie
200 gram oesterzwammen


Bereiden:
Rooster de pinda's en sesamzaadjes in een droge koekenpan, schep ze om tot ze goudbruin zijn, doe ze in een kommetje en zet apart.
Verhit 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en bak hier de oesterzwammen in tot ze krokant zijn.
Hak de Spaanse peper, geschilde gemberwortel, lente-uitjes en de helft van de koriander fijn in een keukenmachine.
Vul een pan met kokend water en kook hierin de eiermie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok met 1 eetlepel sesamolie. Voeg hier de gehakte groenten aan toe en pers de knoflook erboven uit. Roerbak 1 minuut, doe de garnalen erbij. Als deze beginnen te kleuren voeg dan de taugé toe. Roerbak nog 1 minuut, voeg het sap van een halve limoen toe en de rest van de blaadjes koriander.
Voeg de mie toe in de wok en hussel alles goed door. Verdeel over 2 kommen.
Serveer met de in plakjes gesneden radijs, de geroosterde pinda's en sesamzaadjes en de oesterzwammen

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten