vrijdag 19 mei 2017

Spaghetti met uiengehakt en knoflooktomaten

Volkoren spaghetti met gehakt, veel uien en sappige tomaten met knoflook uit de oven.
Nodig voor 2 personen:
5 tomaten
olijfolie
versgemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, uitgeperst
gemalen chilivlokken
2 teentjes knoflook, gesnipperd
170 gram volkoren spaghetti
1 rode ui
3 gele uien
200 gram rundergehakt
1 theelepel gedroogde tijm
75 gram geraspte Parmezaanse kaas


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de tomaten, leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Verdeel de uitgeperste knoflook over de tomaten. Draai er versgemalen zwarte peper over. Bedruppel met een beetje olijfolie. Zet de tomaten 15 minuten in de oven. 
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uien, de gesnipperde knoflook en het gehakt in 15 minuten zachtjes gaar. Voeg de tijm en chilivlokken toe aan het gehakt en breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af, laat hem uitlekken en verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel vervolgens het uiengehakt en de knoflooktomaten over de spaghetti. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over, geef de rest van de Parmezaanse kaas er los bij.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten