zondag 27 augustus 2017

Pasta met avocadofetasaus en garnalen

Avocado is een veelzijdige vrucht. Heerlijk in blokjes door een salade of bereid als dip. Vanavond maakte ik pasta met avocadofetasaus en garnalen naar recept van Foodies. De avocado zorgt voor een heerlijk romige saus, de feta en de rode peper zorgen voor een licht zoutje en wat pit. De garnalen maken het helemaal af, prima combi! Lekker met een tomatensalade.


Nodig voor 4 personen:
450 gram grote garnalen
200 gram feta
100 gram crème fraîche
2 avocado's
3-4 eetlepels citroensap
zout
peper
2 teentjes knoflook
1 rode peper
400 gram linguine (eventueel vervangen door tagliatelle)
2 eetlepels olijfolie

Extra nodig
staafmixer

Bereiden:
Laat eventueel de garnalen ontdooien. Pureer de feta grof met een vork. Roer de crème fraîche erdoorheen. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het met het citroensap in een hoge maatbeker. Pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem in ringen. Pel de garnalen, snijd ze in de rug in en verwijder de darm. Spoel de garnalen af en dep ze droog.
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in 3-4 liter water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak er de garnalen circa 3 minuten in. Voeg kort voor het einde van de baktijd de knoflook en de rode peper toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met een beetje zout. Giet de linguine af en doe hem terug in de pan. Roer het garnalenmengsel en de avocadofetasaus erdoorheen en dien op. 
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten