vrijdag 18 augustus 2017

Rode bietenrisotto

Rode biet in de hoofdrol! Het is een heerlijke groente en lekker veelzijdig. Vanavond maakte ik rode bietenrisotto naar recept van Foodies. De geitenkaas verving ik door stukjes brie, die lekker wegsmelten op de warme risotto.
Nodig voor 4 personen:
1 ui
400 gram rode bieten
1 bosje tijm
2 groentebouillonblokjes
3 eetlepels olijfolie
300 gram arboriorijst
2 eetlepels boter
50 gram Parmezaanse kaas
100 gram zachte geitenkaas (of brie)

Bereiden:
Pel en snipper de ui. Schil de bieten en rasp ze fijn. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook,
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit er de ui en de rijst in tot de rijst glazig wordt. Voeg de geraspte biet en de helft van de tijm toe en bak nog circa 2 minuten. Blus af met voldoende bouillon zodat de rijst net onderstaat. Laat de risotto in circa 20 minuten rustig gaar koken. Voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe hete bouillon toe.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Neem de risotto van het vuur en roer er de boter en de Parmezaanse kaas doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Laat circa 2 minuten rusten. Verbrokkel de geitenkaas (of verdeel de brie) over de risotto en bedruppel met 1 eetlepel olijfolie. Strooi de overige tijm erover en serveer direct.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten