woensdag 30 augustus 2017

Rösti met halloumi

Rösti is van origine een Zwitsers gerecht. Deze variant is gebaseerd op een recept van Donna Hay. De combinatie aardappel en halloumi voor de rösti is erg goed. Met de topping van chorizo, rucola, Griekse yoghurt en chilivlokken is het een hoofdgerecht dat zeker nog een keer op tafel komt.

Nodig voor 2 personen:
500 gram kruimige aardappelen, geschild en grof geraspt
1 ui, grof geraspt
250 gram halloumi, grof geraspt
1 eetlepel bloem
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
125 gram chorizo, in dunne plakjes
100 gram Griekse yoghurt
versgemalen chilivlokken
100 gram rucola

Bereiden:
Doe de aardappel, ui en halloumi in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Doe het mengsel in een kom en meng er de bloem, zwarte peper en een eetlepel olijfolie door.
Verhit twee koekenpannen (doorsneden circa 18 cm) en doe in elke koekenpan een eetlepel olijfolie. Verdeel het mengsel over de twee koekenpannen en druk goed aan. Bak circa 5-6 minuten tot de rösti aan de onderzijde goudbuin is en keer met behulp van twee borden. Bak nogmaals 5-6 minuten tot de onderzijde goudbruin is.
Bak ondertussen de chorizo licht krokant.
Serveer de rösti met daar bovenop de chorizo, Griekse yoghurt, rucola en de versgemalen chilivlokken.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten