vrijdag 19 januari 2018

Bonenstoof

Een aantal keer per week zetten wij peulvruchten op het menu. Heerlijk om te eten en ze zijn er in vele soorten. Van afgelopen week had ik nog een courgette over die vandaag toch echt wel op moest, in de voorraadkast nog blikjes bonen en maïs, daarom een stoof van bonen met courgette. 


Nodig voor 2 personen:

zwarte bonen, blik à 400 gram
adukibonen, blik à 400 gram
gepelde tomaten, blik à 400 gram
maïskorrels, blikje à 200 gram
1 eetlepel picadillo specerijenmelange
beetje chilipoeder
olijfolie
1 theelepel oregano
courgette
100 gram feta, verkruimeld

Bereiden:
Spoel de bonen en maïs af met koud water en laat goed uitlekken.
Zet een hapjespan op het vuur.
Doe de bonen, maïs, de gepelde tomaten met vocht, de picadillo kruiden en de chilipoeder in de pan. Roer goed door en laat circa 10 minuten zachtjes stoven.
Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de courgette met de oregano beetgaar.
Verdeel de bonenstoof over 2 borden, verdeel hierover de courgette en strooi er de verkruimelde feta overheen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten