zondag 4 februari 2018

Aardappelsalade met boerderijkaas

In het weekeinde bedenk ik meestal wat er de komende dagen aan salade voor de lunch meegaat naar het werk. Met nog een restant aardappelen en een bosje radijsjes was de keuze voor een aardappelsalade snel gemaakt.


Nodig voor 4 personen:
1 kg vastkokende aardappelen
150 gram extra belegen boerderijkaas, in kleine blokjes
1 bosje radijs, in dunne plakjes
1 rode ui, fijngesnipperd
4 augurken, in kleine blokjes
150 ml Griekse yoghurt
2 volle eetlepels mayonaise
2 eetlepels gesnipperde bieslook
paprikapoeder
versgemalen zwarte peper

Bereiden:
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
Maak in een grote schaal een saus van de yoghurt, de mayonaise, de fijngehakte bieslook, de ui, de augurk en de paprikapoeder. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de plakjes aardappel, radijs en de blokjes kaas door de saus.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten