10 eetlepels extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
100 gram ontpitte kalamataolijven, uitgelekt, in vieren
5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden
10 kerstomaatjes, in vieren gesneden
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
1 blik van 200 gram tonijn op olie, uitgelekt, in stukjes verdeeld
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
500 gram linguine of pasta naar keuze
zout naar smaak
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de knoflook, olijven en ansjovis 1 minuut onder af en toe omscheppen met een houten lepel.
Doe de tomaatjes en de chilivlokken erbij en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de tonijn, peterselie en wat zout toe. Schep de saus nog 1 minuut om en neem dan de pan van het vuur.
Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
Voeg de tonijn-tomatensaus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Serveer het gerecht direct. Strooi er geen geraspte kaas over!
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten