woensdag 28 maart 2018

Linguine met tonijn, olijven en chilivlokken

Dit pastagerecht komt uit Gino's Pasta van Gino d'Acampo. Een heerlijk pastaboek met veel goede recepten. We hebben hier al veel pasta's uit gemaakt. De gesmolten ansjovis met de knoflook, olijven, tomaatjes en chilivlokken zijn een prima basis voor de tonijnsaus. Serveer de pasta op een bedje rucola voor wat extra groen.


Nodig voor 4 personen:
10 eetlepels extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
100 gram ontpitte kalamataolijven, uitgelekt, in vieren
5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden
10 kerstomaatjes, in vieren gesneden
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
1 blik van 200 gram tonijn op olie, uitgelekt, in stukjes verdeeld
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
500 gram linguine of pasta naar keuze
zout naar smaak

Bereiden:
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de knoflook, olijven en ansjovis 1 minuut onder af en toe omscheppen met een houten lepel.
Doe de tomaatjes en de chilivlokken erbij en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de tonijn, peterselie en wat zout toe. Schep de saus nog 1 minuut om en neem dan de pan van het vuur.
Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
Voeg de tonijn-tomatensaus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Serveer het gerecht direct. Strooi er geen geraspte kaas over!

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten