zondag 24 juni 2018

Rijstsalade met tuinbonen, asperges en gerookte forel

Nog niet eerder had ik een rijstsalade gemaakt, op de een of andere manier sprak mij dit nooit zo erg aan, maar het resultaat was erg lekker. Rijst met groene kruiden, asperges en tuinbonen gecombineerd met gerookte forel. De smaken vullen elkaar prima aan. Dit recept komt uit delicious. en zal zeker nog een keer op tafel komen in een of andere variatie. Je kan hier natuurlijk eindeloos op variëren.



Nodig voor 6 personen:
500 gram (diepvries)tuinbonen, ontdooid
300 gram groene asperges, houtige onderstuk verwijderd, in dunne ronde plakjes
400 gram basmatirijst
2 eetlepels citroensap
4-5 eetlepels extra vergine olijfolie
3 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
2 eetlepels muntblaadjes, fijngesneden plus wat hele blaadjes
4 bosuien, fijngesneden, houd iets achter voor de garnering
300 gram gerookte forel, in stukken verdeeld

Bereiden:
Blancheer de tuinbonen circa 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit de pan, spoel onder de koude kraan en laat uitlekken. Blancheer de asperges op dezelfde manier.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (circa 10 minuten). Giet af, spreid de rijst en groenten uit op een grote platte schaal of een bakplaat en laat ze afkoelen.
Schep alles op een schaal, besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de peterselie, munt en bosui toe en schep alles luchtig door elkaar. Strooi de forel over de salade en garneer met de muntblaadjes en achtergehouden bosui.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten