vrijdag 8 maart 2019

Linguine met aubergine en radicchio

Deze linguine met aubergine en radicchio is heerlijk van smaak. De zachte smaak van de aubergine in combinatie met het licht bittere van de radicchio, het knappertje van de pijnboompitjes en het zoute van de pecorino is een mooie combinatie van smaken. Het gerecht is gebaseerd op een recept van Dagelijkse Kost en staat in circa 30 minuten op tafel.

Nodig voor 2 personen:
165 gram linguini
100 gram pecorino, geraspt
1 aubergine, in dobbelsteentjes gesneden
½ radicchio, harde kern verwijderd, in grove stukken gesneden
2 uien, in partjes, rokken losgetrokken
2 teentjes knoflook, fijngesneden
olijfolie
versgemalen zwarte peper
chilivlokken
50 gram zwarte olijven (zonder pit), in kleine stukjes gesneden
50 gram pijnboompitten, geroosterd
paar blaadjes basilicum voor de garnering

Bereiden:
Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op matig vuur en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet.
Voeg dan de aubergine toe en stoof deze onder af en toe roeren zachtjes gaar (circa 10 minuten, als de pan droog wordt nog wat olijfolie toevoegen).  
Kook ondertussen de linguine beetgaar.
Voeg vervolgens de stukjes olijf en de radicchio toe aan het auberginemengsel. Stoof dit even mee. Breng het geheel verder op smaak met versgemalen zwarte peper en chilivlokken.  
Voeg samen met de linguine een scheutje van het kookvocht van de pasta toe aan het auberginemengsel. Schep goed om met een deel van de pecorino.  
Verdeel over 2 borden, strooi de pijnboompitjes erover en nog een beetje pecorino. Garneer met een paar basilicumblaadjes. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten