Vandaag maakte ik heerlijke courgettesoep. Voor wat extra vulling voegde ik nog een beetje volkoren macaroni toe. Snel klaar en lekker licht.
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 gewone ui
1 courgette
0,75 liter groentebouillon
versgemalen zwarte peper
chilivlokken
Snijd de rode peper in ringetjes, de knoflook in dunne plakjes en de uien in dunne halve ringen. Was de courgette, snijd deze in kleine partjes.
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe, laat dit op laag vuur zachtjes garen. Roer af en toe goed door. Voeg vervolgens de rode peper en de knoflook toe, laat nog even zachtjes verder garen. Roer goed door.
Voeg vervolgens de stukjes courgette en de bouillon toe.
Laat de soep dan nog circa 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en chilivlokken.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten