maandag 5 februari 2018

Aardappelpreisoep

Zondag maakte ik alvast de aardappelpreisoep voor vandaag. Omdat ik vanavond ga sporten en dan weinig tijd heb om te koken, is het ideaal om van tevoren een maaltijdsoep te maken. Hiermee heb je een lichte maaltijd voor het sporten met een hoop vocht. Wanneer je de soep als maaltijd te licht vindt kan je er natuurlijk nog allerlei extra's aan toevoegen. Ik voeg nog wel eens volkoren macaroni toe, maar je kan ook een lekkere topping maken van gebakken paddenstoelen.




Nodig voor 4 personen:
400 gram aardappelen
400 gram prei, in ringen
1,5 liter groentebouillon
300 gram boerenkool, gesneden
versgemalen zwarte peper
chilivlokken

Bereiden:
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de prei in ringen en was goed.
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de prei toe, laat dit op laag vuur in 10 minuten zachtjes garen. Roer af en toe goed door.
Voeg vervolgens de aardappelblokjes en de bouillon toe.
Kook de soep circa 15 minuten en voeg de boerenkool toe.
Laat de soep dan nog circa 5 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en chilivlokken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten